tisdag 30 oktober 2012

torsdag 25 oktober 2012

Tjockisrutan - go fuck yourself

Inte nog med att Ellos överhuvudtaget säljer den här tröjan:


De föreslår dessutom att den skulle kunna matchas med följande plagg, och här känner jag att det är motiverat med en skärmdump för annars kommer ni tro att jag ljuger:

Det vill säga:

Tack Ellos! Och grattis, ni har återigen visat med all önskvärd tydlighet varför en tjockis bör take hew business elsewhere.

onsdag 24 oktober 2012

OOTD 24/10

Idag kände jag mig riktigt piffig, för första gången på flera dagar. Outfiten är väldigt inspirerad av årstiden. Jag älskar ju hösten, alla färger och det faktum att man kan ha kläder i lager, vilket öppnar upp för massa härliga färgkombinationer. Idag öste jag på med alla mina favoritfärger den här hösten; senapsgult, vinrött och petrolblått.

 
Jag har på mig:
Strumpbyxor från H&M
Kjol från Cellbes, köpt på klädbytardagen i somras (är för närvarande besatt av den här kjolen, den är den perfekta svarta baskjolen!)
Bälte från Lindex
Blus från Evans
Kofta från H&M
Jacka från Domino Dollhouse
Scarf från Indiska

Blusen är lite ny. Jag har funderat på att köpa den ända sen den kom in, men tänkte att den kanske skulle bli tantig. Men sen kom den på rea och då chansade jag, och nu älskar jag den så mycket att jag körde borgarkärringstilen hela vägen idag, med pärlörhängen och allt. Och tro det eller ej, men jag gillar't.

söndag 14 oktober 2012

Fancy klädbytardag!

Så var det dags för ännu en Fancy Fatshion-träff för Göteborgsområdet. Och även denna gången var det supertrevligt, ja, det var ren och skär glädje faktiskt. Man umgås samtidigt som man shoppar, och man peppar varandra till tusen. När jag kom hem var jag trött, men ändå full av energi tack vare alla härliga kvinnor. Vilken grej.

Jag irrade runt i tights och linne och rafsade i alla fantastiska klädhögar, blev förvirrad, provade, provade igen, rafsade lite till. Det var härligt. Och trots allt detta hann jag även fika den här gången! Himla fint. Jag sålde flera gamla garderobsfavoriter också, så nu kan de göra någon annan glad istället för att ta upp plats i min garderob.

Det här fyndade jag:
Grön och skön tunika från Gudrun Sjödén från början. Underbar färg som tyvärr inte ville fastna på bild.
Fantastisk mönstrad klänning som heller inte gjorde sig så bra på bild hemma hos mig. Men fin.

Skön svart långklänning. Bra basgrej!

Orange tunika. För en tia! Och orange kan man ju inte få för mycket av.

Strumpbyxor köpte jag också, det är alltid bra att ha. En finfin dag var det!

lördag 13 oktober 2012

Statement earrings

Från vänster, 1, 2, 3& 4

Jag älskar ju örhängen, och ett par riktigt maffiga som någon av dessa ovan tycker jag förgyller vilken outfit som helst. Kanske i synnerhet en enkel outfit, där man låter smyckena spela huvudrollen. Mina favoriter är nummer 3.

torsdag 11 oktober 2012

OOTD 11/10

Idag är jag ett litet höstlöv!


Här ser man hur blek jag har blivit också. Den lilla sommarbrännan försvann jädrigt fort.

Hursom, det här har jag på mig idag:
Parkas från Monki
Halsduk från Indiska
Klänningen har jag sytt själv
Bälte från Lindex
Kofta från Monki
Strumpbyxor från H&M

söndag 7 oktober 2012

Ibland syr jag..Fint fickfoder
..Och då kan det se ut såhär! Båda klänningarna sydde jag i helgen, fast den övre var lite påbörjad sen tidigare. Känner mig otroligt flitig! Synd bara att jag egentligen borde ha läst kurslitteratur. Varför vill man alltid göra det man inte får? Exempel: Jag pluggar ju till slöjdlärare, men när jag pluggade slöjd så var jag inte alls såhär sugen på att sy. Nu när jag läser en teoretisk kurs så kan jag inte tänka på annat! Har sytt båda klänningarna ovan, två börsar, sprättat bort en ärm på en klänning samt kortat av en klänning och en kjol. Bara den senaste månaden. Ett sällan skådat sy-flit från min sida. Nåja, jag glädjer mig ändå. Kreativitet är till för att tas tillvara! Det vore stort slöseri med lust att låta bli.

Som ni ser så gillar jag retro. Väldigt mycket. Den här sorters mönster görs liksom inte längre! Stormönstrat, prunkande, fantasifullt. Idag är de flesta mönster så små tycker jag, så korta rapporter och så minimalistiska. Båda klänningarna är gamla påslakan, det nedre är ett som jag färgat själv faktiskt. Det var vitt och korallrosa från början.