torsdag 31 januari 2013

Kort, långt eller mittemellan?

Alltså, jag blir inte klok på mitt hår! Just nu är det längden jag blir knäpp på. För närvarande är det sådär klassiskt medellångt going on långt, tillräckligt långt för att sätta upp i tofs, men inte mycket mer. En bekväm längd, som inte är alltför ful heller, men av någon anledning så känns den.. Tråkig!

Jag får lust att ta kökssaxen och frisera lite, men samtidigt vet jag ju hur det blir när jag klipper mig kort;

1. Blir vansinnig för att håret inte går att sätta upp. Är tofsberoende!
Tvingas ha utsläppt. Fint, men lite jobbigt.

Här var det kort!


Nyklippt

 2. Tittar längtansfullt tillbaka på den tid då jag hade låååångt hår:

Långt och brunt.

Långt och svart. Längesen!
Samtidigt vet jag ju också hur det blir när jag har långt hår;

1. Det går åt så in i helvete mycket färg när man ska färga, och det är närmast omöjligt att få det jämnt. Brukar missa fläckar nära hårbotten som ser ut som kala fläckar. Kul.

2. Det är omöjligt att styla så att det blir sådär fluffigt och volymiöst som jag vill ha det (I am all about big hair!) så större delen av tiden ser det ut såhär:
Hej risbuske!
 Hår alltså. Det är fan knepigt.

onsdag 30 januari 2013

OOTD 30/1 Outside my comfortzone: Oversize


Ytterligare en grej utanför min vanliga repertoar: oversize! Jag älskar oversize och tycker det ser ascoolt ut på andra, men har tidigare tvekat lite vad gäller att själv bära det. Men så dök den här klänningen upp på Monkis rea för en hundring, och jag slog till. Och vet ni, jag tycker jag ser riktigt ball ut i den! Jag sa till sambon att jag kände mig som en konstskolestudent. På ett bra sätt alltså, om nu någon trodde något annat.

Dessutom;  jädrar vad bekväm den är! Jag som alltid framhärdat att mina figurnära klänningar är superbekväma, men det här är nog en ny nivå av bekvämlighet faktiskt. Jag matchade den med mitt absinthgröna halsband (fortsätter jobba på att använda halsband) och vanliga svarta strumpbyxor.

Håret är nyhennat också, och för en gångs skull så fastnade det riktigt fint på bild. Oftast ser det lite väl brunt ut, men här tycker jag det ser ut ungefär exakt som det gör i verkligheten. Älskar nyhennat hår för övrigt, det blir så otroligt glansigt och känns så friskt på något sätt.

Klänning - Monki
Strumpbyxor - H&M
Halsband - H&M


tisdag 29 januari 2013

Colourful jewellery

Colorful jewellery
Är det något jag är dålig är på så är att använda accessoarer. Jag har, på sin höjd, ett par örhängen, ibland ett skärp (oftast samma) och typ alltid samma väska. Jag önskar verkligen att jag vore en såndär som kunde få samma outfit att se ut som två vitt skilda bara genom att använda accessoarer. Men jag jobbar på det, jag har ju börjat använda halsband nu, så jag har stora förhoppningar för framtiden! I collaget består av lite härliga färgglada grejer jag hittat på Asos. Känner att min accessoar-garderob skulle behöva en färginjektion!

onsdag 23 januari 2013

Världens enklaste bröd

Idag har jag bakat typ det snyggaste bröd jag någonsin bakat, och det var dessutom busenkelt. Jag hittade receptet hos Niotillfem och var bara tvungen att testa. Jag älskar nämligen allt som är enkelt. Inte för att jag inte kan baka avancerade bröd, men jag älskar recept med få ingredienser och minimal ansträngning. Det är samma när jag syr; jag kan sy avancerade klänningar och grejer, men jag gillar bättre att få maximalt resultat med minimal ansträngning.

Det här brödet gör man få följande vis:
7 dl mjöl
3,5 dl vatten
1/2 tesked torrjäst
Salt
+ valfri smaksättning. Jag hade inte i något, och det blev gott ändå. Men man kan ha i kryddor, oliver, frön, nötter eller vadsom egentligen.

Blanda ihop ingredienserna. Degen ska vara ganska lös. Jag kanske mätte slarvigt, men jag hade i lite extra vatten för jag tyckte degen blev för hård. Knåda inte. Låt sedan jäsa 12-18 timmar, typ över natten.

När det jäst klart plockar du fram en ugnfast kastrull, jag använde en gammal järngryta med emaljlock, värmer ugnen till 230 grader och ställer sedan in kastrullen i 30 min. Sen tar du upp degen och lägger den på en väl mjölad yta och formar den så att den blir rund. När halvtimmen har gått tar du ut kastrullen ur ugnen, och om du som jag använder en järngryta så kan det vara bra att ha i lite fett. Jag tog smör, för jag var rädd att olja skulle skvätta, kastrullen är väldigt varm när man plockar ut den. Sen ploppar du i degen och sätter tillbaka den i ugnen med locket på. Sen får den stå och gräddas med lock i ytterligare 30 min, och sen utan lock i 15 min. Sen är det klart! Så himla enkelt, snyggt och gott!

måndag 21 januari 2013

OOTD 21/1 Out of my comfort zone


Idag testar jag två saker utanför min comfort zone, läppstift och halsband! Jag gillar det, men är osäker på färgen på läppstiftet. Och vad är egentligen snyggast, med eller utan bälte? Och jag vet, det ser för jävligt ut när tightsen korvar sig kring ankeln sådär, men jag hade kängor när jag var ute så det syntes inte :)

Klänning - H&M +
Tights - Zizzi
Halsband - Indiska
Läppstift - Stargazer
Bälte - Asos

onsdag 16 januari 2013

Saker jag gillar # 2: frukt!

Fruktsallad på pshysalis, granatäpple, kiwi, grapefrukt & äpple
Jag älskar frukt. Få saker får mig på så gott humör. För mig är en riktigt stor och varierad fruktsallad höjden av lyx, mitt bästa fredagsmys, min bästa pigga-upp-sig-mat, min favorit-helgfrukost; ja, det gör mig glad helt enkelt. Idag vaknade jag med lite halsont och tentaångest, så då bestämde jag mig för att köpa lite frukt på vägen hem för att pigga upp min läs-stund. Så nu ska jag läsa Judith Butler, dricka te med ingefära och äta fruktsallad!

måndag 14 januari 2013

Sist på bollen - nyårslöften för 2013

Jag brukar avlägga ett nyårslöfte eller två, men i år så funderade jag på om jag inte skulle skita i det. Jag har tidigare haft roliga nyårslöften som att "ta mitt hår på mindre allvar" och "umgås mer med mina mor och farföräldrar". I år kändes det inte som att det fanns några såna där roliga löften kvar, bara tunga och tråkiga sådana, som jag inte vet om jag orkar ta itu med just i år; planera min tid bättre, börja träna, shoppa mindre och så vidare.

Men så efter att ha funderat nu i två veckor så har det slagit mig, det perfekta nyårslöftet för i år; jag ska vara mer social!

Jag vet flera som haft löftet och har det för i år, t ex flera i fatshiongänget. Jag har inte tänkt att jag behövt ett liknande löfte, men efter övervägande har jag kommit fram till att det är precis det jag behöver. Jag är en social person, jag har lätt för att prata med nya människor och sådär, men jag är också något av en social eremit. I synnerhet när jag mår dåligt, har ångest över något eller är allmänt stressad; då sluter jag mig som en mussla. Tyvärr är det precis det motsatta jag behöver i det läget. Jag mår oftast bara ännu sämre av att isolera mig, och då isolerar jag mig ännu mer.

Jag vill försöka etablera en ny god vana. När jag känner mig ledsen eller stressad, då ska jag hitta på något! Träffa människor! Istället för att isolera mig och bli ännu mer ledsen eller stressad.

Som en följd av detta etablerandet av en god vana ska jag också försöka etablera en annan god vana vad gäller stress. Jag är synnerligen dålig på att hantera stress, jag har en tendens att göra precis så som jag gör med mitt sociala liv, nämligen stänga av. Jag ligger i fosterställning och hetstittar på amerikanska såpor, helt oförmögen att göra något. Mitt del-löfte ska bli att försöka ända det med; att när jag känner mig stressad så ska jag försöka göra något. Ta en promenad, sy något, baka - bara. göra. något.

Båda dessa löften är naturligtvis inte helt lätta och lustfyllda heller, men jag är nästan övertygad om att de kommer få mig att må bättre. Och det i sig är en jäkligt bra morot. Kanske kan detta vara starten till att ta itu med det andra också? Det är iallafall min förhoppning.

Har du något nyårslöfte? Är det asdumt med nyårslöften? Berätta, jag vill veta vad ni tycker!

söndag 13 januari 2013

Pastel outfit

Pastel outfit

Har spanat på den vita klänningen ungefär tusen gånger. Den är så skir, så fin och så billig. Och vit. Jag jobbar sällan med vitt, och då bara i små mängder. Men jag funderade iallafall över hur den skulle kunna matchas och kom fram till collaget ovan. Alla pastellfärgerna får mig att längta ohemult mycket våren. Om det är min stil vet jag inte, men jag gillar idén.

Klänning - Asos

Nagellack - Elf
Skor - H&M

Kofta H&M
Läppstift - Paul & Joe/Asos
Hårband - Asos

fredag 11 januari 2013

Modcloth plus size dresses

Modcloth plus size dresses
Visste ni att Modcloth har en sektion med stora storlekar? När jag var yngre, och Modcloth bara hade straight sizes, så brukade jag sitta där och plåga mig själv med alla fina klänningar. Sen brukade jag spara dem i en mapp på datorn och tänka att jag skulle sy liknande klänningar i min storlek. Det blev aldrig av. Men numera behöver man inte göra det längre, för alla dessa här ovan, och en massa andra, finns i plusstorlekar! Tyvärr finns de flesta klänningar bara upp till storlek 54 och ibland 56, och tyvärr så är ju Modcloth amerikanskt, vilket gör att man kan åka på dryga tullavgifter. Men fina klänningar har de! Någon gång ska jag beställa därifrån.

onsdag 9 januari 2013

Paisley dress



Jag fick ett önskemål om att berätta lite om den här klänningen, and your wish is my command, såklart!

Den här är jätte, jätte, jättefin. Djupt ringad överdel, vid, veckad kjol med fastsytt tyll på underkjolen, lite på vardera sida, så att det blir riktigt mycket fluff i kjolen. Jag köpte storlek 24, men hade förmodligen kunnat gå ner i storlek men jag tycker den sitter bekvämare såhär. Materialet är bomull, men fodret är polyester. Färgerna är superfina och stämmer bra överens med bilderna på sidan.

Det enda jag inte gillar med den är det faktum att axelbanden är jäkligt långa vilket gör att den blir väl urringad på mig, en ljusrosa spetskant från min bh skymtar på bilden. Detta är ett problem som jag haft på Asos tidigare. Jag tycker dock att den är så himla fin så jag kommer försöka hitta en bättre bh att ha under, typ en balconette, eventuellt sy upp banden lite. Över lag en riktigt fin klänning som jag tror kommer bli utmärkt i sommar med ett par mintgröna solglasögon som jag har. Prisvärd nu på rean också, 26 pund. Just nu är det dessutom 10% ytterligare rabatt på rean med koden PERFECT10.

måndag 7 januari 2013

Dagens önskeoutfit - två outfits, en väska



Outfit
Klänning - Dorothy Perkins
Kofta - Evans
Skor - Superga/Asos
Armband - Asos
Örhängen - Gina Tricot
Väska - Lindex


Outfit

T-shirt - H&M
Shorts - New Look
Skor - Asos
Örhängen - Lindex
Väska - Lindex


söndag 6 januari 2013

Nytt i länklistan

Jag snubblar över nya fatshionbloggar typ hela tiden. Jag vet att jag har sagt det förr, men gud vad jag älskar mångfalden av tjockisbloggar där ute! Här är månadens skörd som jag lagt till i länklistan här till höger i bloggen. Läs och inspireras

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild