fredag 19 april 2013

Om polyester

Länge har jag framhärdat att jag inte har något emot polyester, men nu tror jag att jag fått nog, av följande skäl;

- ALLT är i polyester nuförtiden. Det är ok att ha någon enstaka billig partyblåsa i polyester, men när H&M börjat göra sina sköna trikåtunikor i en polyesterblandning, då har det fanemig gått för långt. Varför?
- JO, för att allt av polyester blir statiskt. ALLT. Det slickar sig runt kroppen på det mest vidriga sätt. Tydligen kan det avhjälpas med sköljmedel, men jag vägrar sköljmedel av två anledningar 1) det är dåligt för miljön och helt onödigt när man har mjukt vatten (som i Göteborg, där jag bor) och 2) för att jag är allergisk mot skiten.
 Då återstår ett alternativ, och det är spraystärk. Men då måste man stryka. Det som är fint med polyester är ju annars att man inte behöver stryka eftersom det inte blir så skrynkligt, men eftersom det blir statiskt så försvinner hela den fördelen och man tvingas stryka till FÖRBANNELSE. Och vilken morgon innan plugget har man tid att stryka? Just det, ingen. Därför har man sina sura bomullstunikor dag efter dag för man hinner aldrig stryka sina schyssta polyesterplagg.

Nä, enough is enough. Jag säger inte att jag kommer avstå den perfekta klänningen om den kommer i polyesterförpackning, men jag kommer åtminstone börja se mig om efter mer kläder i bomull och viskos. Och bara för det så avslutar jag med ett gäng plagg som är garanterat polyesterfria, sånär som på en tröja.


New Look, från vänster:
Stickad tröja med svalor (21% polyester & 79% bomull) 17,99£
T-shirt med svalor (100% bomull) 9,99£
Vit klänning i brodyr  (100% bomull) 24,99£
Jeansväst (100% bomull) 16,99£
Rosa (enligt New Look, men jag vet, den ser röd ut) klänning (100% bomull) 12,99£

Asos, från vänster:
Mönstrad klänning (100% viskos) 35£
Svart topp (100% bomull i överdelen, 100% polyester i nederdelen) 22£
Grå batikklänning (100& bomull) 28£
Korallrosa topp (100% bomull i överdelen, 100% polyester i nederdelen) 22£

onsdag 10 april 2013

OOTD 10/4 - Mer grått

Är casual idag i ny tröja från Evans. Älskar den! Helt perfekt mjuk, tunn och lagom lång. Tyvärr slutsåld dock. Hade jag haft tid hade jag stylat den med en 60-talsinspirerad frisyr, men idag får ni nöja er med slarvig tofs. :)

Byxor - Lindex
Tunika - Evans
Diadem - Glitter, tror jag.

tisdag 9 april 2013

Current obsession: Knits

Knits
Jag har blivit helt besatt av hitta snygga stickade tröjor. Jag har aldrig tidigare känt att det varit min grej, men sen jag fick hem en sån fin från Evans igår så blev jag helt biten. Det passar ju så bra nu i detta kyliga vårväder också! Själv gillar jag mest tunnstickade tröjor eftersom jag är ganska varm av mig, men också för att det känns så svårt att hitta en snygg grovstickad. Här är några av mina favoriter just nu, och ja, jag har tydligen blivit besatt av grått också;
Från vänster:
Gråmelerad - Monki 350 kr
Ljusrosa - New Look 6 pund
Marinblå melerad - New Look 7 pund
Ljusblå med dragkedja - New Look 7 pund
Grå oversize - New Look 7 pund
Grå med fejkläderdetaljer - Evans 20 pund

Fina priser på de från New Look också!