måndag 30 september 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 5, outfit 3

Sen outfit idag! Glömde ju bort att jag skulle fota när jag kom hem så jag gjorde som jag brukar göra när jag kommer hem, det vill säga; sliter av mig kläderna och tar på mig myskläder. Så jag fick snällt dra på mig outfiten igen för att ta en bild. :) Det här hade jag på mig idag! Mycket basic + minimalt med accessoarer.  Det passar bra när man går upp 06.15.


Klänning - Asos
Strumpbyxor - H&M's 200 den
Örhängen - UVX

fredag 27 september 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 2, outfit 2

Idag är jag dödstrött. Det är sån jäkla skillnad på att sitta på universitetet och pilla sig i naveln och att vara ute i grundskolan hela dagarna! Man blir så obegripligt trött.
Idag tänkte jag att jag skulle vara chic i byxor med färgglada tillbehör, men jag vet inte om jag blev så nöjd. Siktade på 60-talschic, kände mig lärar-töntig. Men men, så kan det bli ibland.

Det syns nog inte på bilderna, men byxorna säckade lite vid dagens slut, och jag hatar säckiga byxor. I synnerhet när det blir påsar vid knäna! Åh, jag ryser! Ska nog pensionera de här jeansen och skaffa mig ett par svarta i superstretch. De håller formen så mycket bättre!

Dagens:
Brallan Allan, köftan och blusen - Lindex
Halsbandet - Asos


Imorgon ska jag på kräftskiva! Kanske blir det en bonusoutfit då med? Vi får se! :)

Världens bästa strumpbyxor

För det första, tack för fin pepp på mitt förra inlägg, Ni är för snälla! Nu blir jag ännu mer pepp på att fortsätta.

Hursomhelst. Flera personer undrade vad jag använder för strumpbyxor, eftersom det är ett jävla gissel att hitta strumpbyxor som tjockis. Och svaret är detta; Jag använder uteslutande H&M's 200 den strumpbyxor, från det ordinarie sortimentet, i storlek L. De är supertäckande och håller för många tvättar. För jämförelse så kan man säga att jag är typiskt äppleformad (jag vet, man ska inte jämföra kroppar med frukt, men ni fattar) brukar jag köpa storlek 52 i byxor på Lindex Generous och H&M+. Jag har alltså tonvikten på överkroppen, stor byst, mycket mage och överarmar, men förhållandevis smala ben/lår och mycket liten rumpa (komiskt liten! Ska visa bild någon dag). Min vän L brukar också köpa 52 på nederdelar, men är mer päronformad, och H&M's strumpbyxor passar inte henne lika bra.

Men är man på jakt efter ett par riktigt täckande svarta strumpbyxor; våga prova! De är alldeles för bra för att gå miste om.

torsdag 26 september 2013

30 dagar, 20 outfits; första dagen! + bonusoutfit!

Idag är det första dagen på mitt nya ambitiösa bloggprojekt! Och för att riktigt kicka igång det så börjar vi med två outfits tycker jag, en från igår och en från idag! Got a little carried away. Igår tog jag tillochmed en utomhus-outfit! Det var varmt att stå påbyltad i vardagsrummet, men vad gör man inte för konsten/bloggis. Så nu blir det ju 21 outfits totalt, men "30 dagar, 21 outfits" ser ju taffligt ut så det får fortsätta heta som det gör.

Dagens
Klänning - H&M
Halsband - Asos



Gårdagens
Klänning - Asos
Kofta - H&M
Jacka - Ellos
Halsduk - Monki
Örhängen - UVX
Väska - Asos
Skor - Skopunkten

Älskar skorna för övrigt! Har redan köpt ett till par att ha när dessa går sönder.

tisdag 24 september 2013

30 dagar, 20 outfits!

Jag har, efter att ha bläddrat igenom mitt arkiv, insett att jag lagt upp alldeles för få outfits i den här bloggen. Det är ju omöjligt att bilda sig en uppfattning om min stil utifrån de få bilder jag lagt upp! Inte ens jag kan utröna vad som är "jag".

Men det tänker jag ändra på från och med imorgon, genom att lägga upp en outfit varje vardag, i en hel månad. Då går jag på praktik, och kommer därför behöva se representabel ut varje dag i en hel månad, alltså inte som när man pluggar, och har i snitt två dagar i veckan då man inte ens behöver ta av sig pyjamasen. Helgerna gör jag till undantag för att inte bli för ambitiös. Plus att jag brukar se rätt risig ut på helgerna för då är jag och sambon oftast i vårt hus och grejar, så då blir det mest blåbyxor.

Hursomhelst! Eftersom jag ska bli lärare så gör jag naturligtvis praktik på en skola, vilket inte kommer generera de mest fantasifulla och komplicerade outfitsen, men likväl lite inspiration i vardagen. På torsdag kör jag igång! :)

måndag 23 september 2013

FEZT! + OOTD 20/9

I fredags var den här tanten på fest! Och inte med vem som helst, utan med Thina! Jag var medbjuden som +1 på festen som hölls av en vän till Thina och lite annat kreativt folk som huserar under samma tak i en lokal vid Röda sten. Vi drack sjukt goda citron & fläder-margaritas och hade allmänt trevligt. Obligatoriskt falafelstopp på hemvägen också, såklart.

Det här hade jag på mig. Kände mig skitsnygg!



Klänning - En favorit från Asos som jag har i två färger (!). Älskar den.
Jacka - H&M
Skor - Mina bästa creepers från Asos. När jag känner att jag inte har några konventionella finskor, då tar jag på mig dessa. De är helt otraditionella, men funkar så himla bra till typ alla klänningar jag äger. Och så ger de lite skön, kaxig Spice girls-feeling, och det kan man ju inte gå fel med.
Örhängen - Gina Tricot

Och läppstiftet är det nya från H&M, i nyansen "Wild thing".

söndag 22 september 2013

Gisslet med skor

När jag var yngre var jag en sko-tjej. Eller, det trodde jag iallafall. Såhär i efterhand tror jag att det berodde på det skrala utbudet av kläder. Känns som en typisk tjockisgrej, att bli en scarf-tjej, eller en sko-tjej. Idag köper jag ju mycket hellre än klänning, än ett par nya skor, om vi säger så.

Det beror inte på att jag inte gillar skor, det gör jag, men jag vet inte hur jag ska tänka med skor. Vad som passar till vad. Jag tycker aldrig att jag har några snygga som passar till varesig mina kläder eller till evenemang jag går på. Hittar jag några skor är det oftast fel på något, tån är för spetsig, klacken för hög eller färgen helt fel. Eller så är de obekväma, och det går alltid bort.

Jag har också svårt att hitta skor som passar mina breda fötter, i synnerhet mer finbetonade skor. Högklackat kan jag inte ha för det gör för ont, jag vill gnaga av mig fötterna vid ankeln efter att ha gått till spårvagnen. Ballerinor gillar jag men det är så svårt att hitta till mina breda fötter. Helst skulle jag ha vita tygskor året runt och till allt, men det går ju inte. Vinterskor hatar jag av hela mitt hjärta för jag hittar aldrig några snygga. De enda skor jag gillar att köpa, det är sneakers och flatforms. Eller flatform sneakers. Men det finns ju faktiskt tillfällen då man kanske vill ha något annat. Även om det är sällan.

Huuursomhelst! Trots denna sko-ångest så gjorde jag faktiskt ett stort skoköp på Skopunkten häromdagen med hjälp av min rådgivare/vapendragare Linda. Vet fortfarande inte om det blev rätt,  men dessa tre blev det iallafall, alla helt outside my comfortzone och vad jag brukar köpa;


De vita, låga kängorna blir lite som höstversionen av mina signaturskor; vita sneakers. De passar bra till den edgy delen av min stil. De vita sneakers-skorna är mina signatur-vitasneakers, fast i fuskskinn istället för tyg. De passar bra nu, och till våren. Och de bruna kängorna (eller är det ankelboots? Jag hatar ankelboots så vi säger kängor) tänker jag passar till den mer bohemiska och feminina sidan av min stil. Fina till mönstrad klänning + mysig kofta typ. 473 kr för hela kalaset blev det, och jag har lite att byta med till hösten. Det blir nog bra.

Hur tänker ni med skor? Vad har ni för favoriter? Vad är värt att investera i tycker ni? Är ni också så kräsna och bekväma som jag? Tell me!

måndag 16 september 2013

Dagens önskeoutfit

Outfit

Är för närvarande besatt av chunky sneakers, tjocka guldkedjor och keps. Oklart vad som hände där, men jag älskar det.

Klänning - Asos Curve
Halsband - New Look
Keps - H&M herr
Kofta - Cubus
Skor - Nike, via Zalando

Klicka på de små bilderna nedan för att komma till produkterna!

lördag 14 september 2013

Nytt läppstift!

Det är svårt att ta självporträtt med en stor systemkamera.
Jag är verkligen inte den som brukar använda läppstift, men jag avundas verkligen de som gör, för jag tycker det är så himla snyggt.

Mörka läppstift har ju varit på modet nu ett tag, och verkar bli riktigt stort i höst. Jag har tidigare dragits mest till klarröda Elsa Billgren-läppar, men har aldrig riktigt fått det att funka på mig, så jag tänkte testa och se om den här mer bärröda trenden kan vara något för mig.

Just det här läppstiftet snubblade jag över på H&M när jag surfade runt efter ett billigt försöksläppstift igår. Färgen heter "wild thing" och jag gick och testade det i butik igår och tyckte det var riktigt fint. En ganska perfekt vinröd nyans, som inte är för brun men inte heller ser ut som att man druckit för mycket rödvin (dvs. för lila), och som kan bli riktigt mörk om man tar på mycket, eller lite ljusare (som på bilden) om man är mer sparsam. Lite gothkänsla ger det mig, och det ser jag som något positivt. Lite goth på hösten är aldrig fel.

Läppstiftet kostar 49, 50 kr och finns att köpa här. Och här finns en annan recension av läppstiftet, med fler bilder

fredag 13 september 2013

OOTD 13/9




Dagens outfit, denna fredagen den 13:e!
Klänning - Ellos, men köpt på Fancy Fatshion
Kofta - Monki
Strumpbyxor - H&M
Väska - Asos herravdelning
Solglasögon - Asos

Som ni ser så har jag uppgraderat min konjaksbruna sidoväska till en lite nyare modell. Den gamla började bli lite sliten, framförallt axelremmen som blivit väldigt klen på vissa ställen. Den ska få ett besök hos skomakaren så får vi se om den kan räddas. Tills vidare har jag den här, som dessutom rymmer datorn också! Det är bra i dessa uppsatstider. Ynka 25 pund kostar den och finns att köpa här. Kan verkligen rekommendera att spana in Asos herrsortiment av väskor, om man är ute efter något lite större och mer robust.

torsdag 12 september 2013

Trendspaning: långkofta

Långkoftor verkar ju vara grejen i år. Det är fortfarande drygt 20 grader i Göteborg men jag har redan sett många som sportar långgkofta. Jag har personligen aldrig fallit för det tidigare, men i år är jag riktigt sugen. Jag tänkte tipsa om dessa två varianter idag, de övre från Cubus och de nedre från Monki! Båda två mycket tjockisvänliga. Jag äger den gula från Monki i storlek L och den passar säkerligen upp till 56. Cubus-koftan provade jag igår i L/XL men kommer gå ner till Mom jag ska köpa den, för den är verkligen rymlig! Eftersom den saknar knäppning också så är det ju inte så viktigt att den går att stänga, så den passar säkerligen upp till storlek 58. Ruskigt varm och mjuk dessutom.

399 kostar de från Cubus, dock 299 just nu, så passa på! 349 kr kostar de från Monki.



onsdag 11 september 2013

Nytt i blogglistan!

Nu har jag lagt in lite nytt i blogglistan igen, bland annat dessa tre, vars outfits jag bara inte kan få nog av.


















måndag 9 september 2013

Att rangordna kroppar (triggervarning)

Jag läser det här inlägget (om bilden ovan) hos fina Solig och börjar fundera. Och nu kanske ni tänker att jag är himla förtjust i att göra kopplingar till hur det är att vara tjock vad gäller ungefär allt. Från att komma ut som homosexuell, till att vara ofrivilligt barnlös. Ni kanske tänker "kan att vara tjock verkligen ha så många beröringspunkter med andra saker?". Här måste man inte hålla med mig, men jag hävdar att det har det.

Solveig på Solig skriver att hon är lite trött på den här sortens bilder. Och det är faktiskt jag med. Även om jag förstår den goda (nåja) intentionen med att flytta fokus från kroppens utseende till dess funktion, så faller det oftast ändå ganska platt. För vad gör man om man har en kropp som inte passar in i ramen för en idealkropp, men som inte heller lyckas prestera allt det där som man vill att den ska? Den kanske har svårt att bli gravid, den kanske är sjuk, har ont eller på annat sätt inte fungerar så himla bra jämt. Vad gör man då?

När jag pratar om health at every size och fat acceptance men folk så får jag ofta reaktionen "ja, så länge man är frisk och hälosam så är det väl ok!". Men om man inte är det då? Om man är tjock och sjuk? Kanske rentav sjuk pga. sin tjockhet? Är man inte ok då? Är man då mindre värd? Folk vill gärna också rangordna tjocka kroppar; vilka är bara för tjocka? Många gånger får jag höra att jag är en annan sorts tjockis, för att jag kan leva ett normalt liv, och att det är skillnad på mig och typ Gilbert Grapes mamma. Men är det verkligen det? Har inte en person som väger 400 kilo samma existensberättigande som jag? Jag menar att hen måste ha det. Om vi nu ska slå oss för bröstet och säga att alla människor är lika värda, då måste det även inkludera kroppar som inte kan fungera så kallat "normalt". Allt annat är hyckleri.

Att rangordna kroppar utifrån funktion är precis lika illa som rangordna dem efter utseende. Varför kan inte kroppen bara få vara bra som den är? Befriad från krav på utseende, men också befriad från krav på prestation.

söndag 8 september 2013

Hur det går till när man köper sig en klänning och om vikten av att bli representerad

 Den här klänningen dök upp på Asos för några veckor sen, och det var något med den jag gillade första gången jag såg den. Men så blev jag osäker. Var det inte ett lite tantigt mönster? Hur lätt är den modellen att bära upp egentligen? Och kanske framförallt; hur skulle den se ut på mig, som är ett antal storlekar större än den modellen?

Men så såg jag den här bilden av den alltid lika chica och stilsäkra Gabifresh och var tvungen att hejda mig för att inte klicka hem klänningen i samma sekund som jag såg bilden. Förklaringen är för mig så himla enkel: när jag får se ett plagg på en person som någorlunda representerar min kropp, då är det mycket enklare för mig att våga köpa plagget, eftersom jag då kan föreställa mig hur det skulle se ut på mig.

Inget ont om Asos modeller, men jag förstår inte varför alla måste ha den minsta storleken som överhuvudtaget finns att köpa på Curve? Som dessutom ofta sitter illa på modellerna för de är i själva verket ÄNNU mindre än minsta storleken. Såklart att det finns plats även för de som befinner sig på nedre delen av skalan, men måste verkligen modellerna alltid ha den minsta storleken? Varför kan det inte finnas modeller i flera storlekar?

Jag tror att både H&M och Asos tar för givet att en smal kropp säljer mer än en tjock kropp, men för egen del brukar det bara resultera i besvikelse. Plagg som sitter bra på en 42, sitter inte nödvändigtvis bra på mig som har 52. Gruppen Fatshion outfit på Facebook är också ett praktexempel på motsatsen. Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag velat köpa något enbart utifrån att ha sett det på en person som liknar mig kroppsmässigt. Det kan vara plagg som jag knappt ens uppmärksammat innan, men när jag får se det på någon i min egen storlek så känner jag "åh gud, jag måste ha den!". Jag vet att många med mig känner samma sak. Min undran är; är det bara vi på Fatshion outfit som tänker såhär? Eller är detta i själva verket en förbisedd möjlighet att bättre kränga kläder till tjockisar? Jag vill tro det senare.

Och ja, det blev ett köp även för mig som ni ser. Jag gillar den tokmycket. Perfekt retrosnygg, skön modell, lagom lång, viskos, lite kulturtantig. Helt perfekt för hösten. Jag gick ner i storlek, från min vanliga 24 till 22, eftersom jag är väldigt rak i kroppen (precis som klänningen). Är man bredare över höften bör man kanske ta sin vanliga storlek.

fredag 6 september 2013

Ett rea-tips


Ett snabbtips såhär på fredagen: Den här klänningen klickade jag hem från Asos för några veckor sen och igår kom den! Jag avskräcktes först av den påstådda längden på 86 cm, men när den kom på rea så bestämde jag mig för att köpa den iallafall, och ha den som tunika i värsta fall. Men, som ni ser, så går den till knät på mig som är 170 cm lång, så den kan omöjligt vara bara 86 cm! Skön, lite stum trikå i bomull, och färgerna är fantastiska. Ärmen är egentligen lång men den har jag kortat av och sytt upp med tvillingnål. Jag är en sucker för trekvartsärm.

19,50 pund kostar den och finns att köpa här, upp till storlek 28! Jag köpte en storlek större än jag brukar på trikå, alltså 24 istället för 22, och det blev bra tycker jag.