måndag 15 juli 2013

Dagens önskeoutfit - höst!

Fall 2013 outfit

Hösten är stilmässigt min absoluta favoritårstid. Kanske har det något att göra med den sköna kontrast som höstens mode utgör i förhållande till sommarens. Sommaren är ju ofta mycket ljusa färger, tunna fladdriga tyger, ärmlöst och blommigt. Medan hösten ofta är mörkare färger, stadigare tyger, ärm och helt andra mönster än på sommaren. Och nog för att jag gillar det somriga, ett tag, så är hösten ändå så mycket mer jag. För mig brukar brytpunkten komma då Elloskatalogen dimper ner i brevlådan; från och med då vill jag inte längre köpa maxiklänningar och strandtunikor, då är det höst som gäller! Prickigt är för mig förvisso ett året-runt-mönster och en stapelvara i min garderob, men den här klänningen från Åhléns fick mig direkt att tänka på hösten, och alla härliga matchingsmöjligheter som hösten erbjuder. Mössa, strumpbyxor, kofta, jacka, ja allt det där som man inte kan ha på sommaren utan att dö svettdöden. Allt det där som fulländar en outfit. Åh, hösten, jag längtar! Fast sommaren får gärna stanna ett tag till först.

Klänningen kommer som sagt från Åhléns, kostar 349 kr och finns i upp till storlek 52-54.

6 kommentarer:

 1. Örhängena (visst heter det så på "svenska"? Är från Skåne så jag säger egentligen öronhängena...) var fab! Man måste ju älska stora dinglande örhängen<3

  SvaraRadera
 2. Ja, vad jag vet heter det örhängen men jag har vänner från både Småland och Skåne som inte håller med mig. Men stora, det kan vi ju vara överens om att de ska vara! Är besatt av stora örhängen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att jag åtminstone har liite självkontroll annars hade jag nog haft en enorm samling. Så förstår definitivt din besatthet! :)

   Radera
  2. Ehee, jag med! Har redan en ganska stor, men den tycks aldrig räcka till..^^

   Radera
 3. Ja, klänningen/tunikan var snygg! Inte sett den på Åhléns dock så jag får nog dit och titta noggrannare.

  /Relativt ny och sporadisk läsare som kapitulerat för butikernas tjockisavdelningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag! Den finns i svart-mörkgrönt leopardmönster också, mycket fin och bekväm! Och kul att du hittat hit! :)

   Radera