lördag 1 september 2012

Surfittor, hängbröst och bullfittor

Ok, det var ett högst osympatiskt och uppseendeväckande sätt att inleda ett blogginlägg med, men det är faktiskt precis vad det här inlägget kommer att handla om. Jag kände att detta inlägg kräver en helt ny kategori av blogginlägg som kallas för "obsceniteter". För att jag känner på mig att det eventuellt kommer bli fler av dem, då jag finner ämnet högst intressant.

Oh well. Jag gissar att de flesta har hört orden. De är liksom ganska vedertagna som antingen tillmälen eller sätt att beskriva något så kallat "avvikande" på den kvinnliga kroppen. Men är de verkligen så avvikande?

Surfitta. Det är ett ord som jag hört flera (män) använda, i betydelsen surkärring eller liknande. Jag är ju inte dummare än att jag fattar att det är just ett tillmäle, och att det anspelar på en sur person som har en fitta. Oftast en kvinna. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på det faktum att en sur fitta, och då menar jag sur i betydelsen "har ett ph-värde under 6", egentligen är en väldigt glad fitta! Eftersom fittor optimalt ska ha ett ph-värde mellan 4,5 och 5. Ironiskt, eller hur?

 Moving on.
Jag vet inte hur det är för andra kvinnor, men hängbröst är åtminstone något som man i mina kretsar oroade sig för när man var tonåring. Det var vilt omdiskuterat huruvida det var så att man fick hängbröst AV att använda bh, eller om man fick hängbröst av att INTE använda bh. Det hela var väldigt förvirrande. Kontentan var iallafall att hängbröst var fult, onormalt och något man absolut inte borde ha. Jag har inga siffror på hur många kvinnor som har hängbröst, men jag har en känsla av att det är tillräckligt många för att det inte ska räknas som något onormalt eller konstigt. Gravity, you know. Har man bröst som inte är väldigt små eller väldigt fasta, så hänger de. Det är liksom oundvikligt. Mäns pungar hänger ju också, men mig veterligen så brukar inte "hängpung" vara något som män oroar sig för särskilt ofta, även om det säkerligen förekommer frågor om även detta på "Kropp & knopp" i Kamratposten.

Vad gäller bullfittor så är jag inne på samma resonemang som med hängbröst. En bullfitta är alltså en fitta med.. Ja, ett venusberg. Venusberget kan ju vara olika utstickande på olika kvinnor, men det är likväl helt normalt och inget konstigt alls. Precis som alla de här olika begreppen som jag diskuterat här ovan.

Men vad är det då som gör att fullt normala funktioner och utseenden på kvinnors intima delar görs till föremål för hån och marginalisering? Om man ska vara lite konspiratorisk så kanske det beror på att vi lever i ett kvinnofientligt samhälle där kvinnors kroppsfunktioner i största allmänhet är marginaliserade och betraktas med misstänksamhet. Fina flickor fiser ju, som bekant, inte. Bajsar gör de inte heller. Och de har naturligtvis hårlösa, platta fittor som luktar rosor och bröst som "säger hej". Om man inte vill vara konspiratorisk så vet jag inte vad det beror på, men kom gärna med förslag!

Serie av Liv Strömqvist

2 kommentarer:

  1. Hahahaha, Du är bara så bäst, bara älskar hur du uttrycker dig. Din blogg läses flitigt ska du veta. O ag var bara tvungen o nämna den lite extra i min =):

    SvaraRadera
  2. haha Detta påminner mig om att jag ibland kallar min sambo (manlig sådan) för surpitt och att jag ibland refererar till hans... hm, manliga... venusberg som bullpung. :p

    SvaraRadera