fredag 17 februari 2012

OOTD


Här kommer en dagens outfit. Klänningen har jag sytt själv, och även det prickiga skärpet. Jag tänkte att ni skulle få se mitt ansikte också någon gång. Det är ju så enkelt att ta bilder där man tittar ner, för då behöver man inte noja över dubbelhakor och konstiga miner. Men som ett led i att försöka sluta just noja över såna triviala saker, så lägger jag upp den här bilden. Hej dubbelhakan, du är inte min bästa vän, men likväl en del av den kropp jag säger mig tycka om som den är, så välkommen ut i rampljuset!

Ett lite mindre krystat leende kanske?

Tipselitips!

Ni vet hur kläder av syntetmaterial gärna slickar sig kring benen? Jag fick tipset om att spraya en blandning av mjukmedel och vatten på plagget för att motverka statisk elektricitet. Men så när jag var i affären för att köpa mjukmedel så snubblade jag över den här flaskan, och bestämde mig för att testa den istället. Om inte annat så lät ju stärkt väldigt tjusigt.. Och det funkade superbra! Klänningen blev inte bara antistatisk, utan även (som namnet antyder) alldeles stärkt och slät som klänningar oftast bara är på modevisningar eller i tjusiga modereportage. Enligt min upplevelse så skrynklar kläderna mindre också, och det är ju också himla bra, för att stryka är ju döden. Så, ja, en supergrej helt enkelt! Den kostade 30 kr och jag köpte den på Hemköp.

(tyget i bakgrunden kommer från JYSK och finns just nu att köpa i förpackningar om 5 m för 249 kr)

torsdag 16 februari 2012

Tips!

Den här fina byxdressen finns nu till nedsatt pris på ASOS! Den har kostat 40 pund och kostar numera 28. Jag slog till på den andra färgen nu när den är nedsatt. Ovan här är en bild på mig i den svarta, jag är en storlek 50/52 och 24 tycker jag sitter som en smäck på mig. Jag har alltid tyckt att playsuit verkar vara det perfekta plagget, men jag har aldrig vågat köpa någon för.. Ja, för att jag tänkt att det inte passar på en tjockis. Men vet ni vad, det gör det visst det. Så, våga playsuit! Det är typ världens bekvämaste plagg.

onsdag 15 februari 2012

Dagens outfit + ny frisyr

Jag har äntligen fått tummen ur och fått klippt mig! Och jag är så nöjd. Jag ska nog aldrig ha långt hår igen. Det här är så mycket bättre, lättskött, enklare att styla till det poprufs jag vill ha och så går det åt mindre färg när man färgar. Idel fördelar helt enkelt.
Och så en dagens outfit på det:

Kjolen är från ASOS via Amanda, toppen är från Cubus och finns i ett antal färger i butik just nu, fjäderörhängena är också från Cubus och finns i cerise och neongult också i butik just nu, och skärpet är ett gammalt från H&M. Till detta har jag svarta strumpbyxor som är svåra att få med när man fotar med självutlösaren. Men å andra sidan, de är ju inte så mycket att se ändå. ^^

torsdag 9 februari 2012

Vad är det som händer med världen..

..när Elsa Billgren får kommentaren att börja tänka på beach 2012, när hon lägger upp den här bilden på sin Instagram? Hur sjuk har inte världen blivit när inte ens normalviktiga kvinnor får vara stolta över sina kroppar utan att det provocerar skiten ur folk, när inte ens Elsa Billgren får äta hallonmarängbakelser utan att få syrliga kommentarer? Vad är det för sjuk, kvinnofientlig värld vi lever i egentligen? Man blir ju mörkrädd.

tisdag 7 februari 2012

Dagens outfit


Fint vårljus i första bilden tycker jag. Jag har på mig en kjol som jag har sytt själv av ett tyg jag köpt på Emmaus, bästa strumpbyxorna (L passar mig som är 50/52) från H&M, ett baslinne från H&M och den här fina koftan från H&M. Bästa koftan i mitt tyckte, lagom längd, generös storlek och trekvartsärm. Örhängena är turkosa fjärilar från Indiska. Klasskamraterna tyckte jag var vårig idag, och det får man väl säga att jag är, men i mitt huvud är det ju redan vår. Jag har redan börjat använda vårskor. Jag lär mig liksom aldrig att våren inte kommer förrän i mars-april. Ett bra sätt att överleva är det iallafall, i mitt huvud är vintern aldrig så lång som den är på riktigt.

lördag 4 februari 2012

En fundering

Den här klänningen köpte jag i höstas på Asos rea, men jag har bara använt den en gång. Så den hamnade i "fixa till-högen". Och häromdagen när jag egentligen skulle pluggat så fick jag ett ryck och tog tag i högen. En klänning kortades, en kjol förlängdes, och den här fick en bred spetskant för att få ett lite tyngre fall. Men nu är frågan; ska det vara ett spetsband i midjan (som på bilden), eller inte? Är det för mycket, eller precis lagom för att kompensera den tunga nederdelen?

Såhär såg den ut innan:

torsdag 2 februari 2012

Min första outfitpost någonsin.


Jag inleder med en outfit från veckan som gått. Blusen är från Lindex, bältet från Gina och kjolen har jag sytt själv. Håret är mitt eget, färgen är henna. :)


Det här är alltså första inlägget i den här bloggen. Trots att jag varit modeintresserad sen mellanstadiet, så har jag aldrig haft en regelrätt modeblogg. Men så häromdagen när jag tog en tur bland de många plus size-bloggar som finns så blev jag inspirerad. Det finns så många kreativa och personliga bloggare där ute, med lika kreativa och personliga stilar. Jag blev inspirerad att försöka få syn på vad som är min stil, mitt kreativa uttryck. Ni vet hur garderoben ibland kan kännas som en helt slumpmässig samling kläder? Så känns min ganska ofta. Därför hoppas jag att genom den här bloggen kanske få syn på vad som egentligen hänger där inne, vad jag gillar och vad jag borde göra mig av med. Sen hoppas jag såklart också att genom den här bloggen sträcka ut en hand till alla intresserade där ute: häng på! Jag vill inte lova för mycket än, det centrala innehållet i den här bloggen kommer förmodligen utkristallisera sig inom en snar framtid, och efter det kanske jag kan lova ett och annat.

Jag passar på att lägga upp morgondagens planerade outfit också:
Klänningen har den fantastiska Bettie von Fraucht sytt, jag har dock kortat den en bit. Jag älskar det kitschiga mönstret! Bältet är från Gina, örhängena är från UVX och väskan har min svärmor köpt till mig i Israel.