fredag 19 april 2013

Om polyester

Länge har jag framhärdat att jag inte har något emot polyester, men nu tror jag att jag fått nog, av följande skäl;

- ALLT är i polyester nuförtiden. Det är ok att ha någon enstaka billig partyblåsa i polyester, men när H&M börjat göra sina sköna trikåtunikor i en polyesterblandning, då har det fanemig gått för långt. Varför?
- JO, för att allt av polyester blir statiskt. ALLT. Det slickar sig runt kroppen på det mest vidriga sätt. Tydligen kan det avhjälpas med sköljmedel, men jag vägrar sköljmedel av två anledningar 1) det är dåligt för miljön och helt onödigt när man har mjukt vatten (som i Göteborg, där jag bor) och 2) för att jag är allergisk mot skiten.
 Då återstår ett alternativ, och det är spraystärk. Men då måste man stryka. Det som är fint med polyester är ju annars att man inte behöver stryka eftersom det inte blir så skrynkligt, men eftersom det blir statiskt så försvinner hela den fördelen och man tvingas stryka till FÖRBANNELSE. Och vilken morgon innan plugget har man tid att stryka? Just det, ingen. Därför har man sina sura bomullstunikor dag efter dag för man hinner aldrig stryka sina schyssta polyesterplagg.

Nä, enough is enough. Jag säger inte att jag kommer avstå den perfekta klänningen om den kommer i polyesterförpackning, men jag kommer åtminstone börja se mig om efter mer kläder i bomull och viskos. Och bara för det så avslutar jag med ett gäng plagg som är garanterat polyesterfria, sånär som på en tröja.


New Look, från vänster:
Stickad tröja med svalor (21% polyester & 79% bomull) 17,99£
T-shirt med svalor (100% bomull) 9,99£
Vit klänning i brodyr  (100% bomull) 24,99£
Jeansväst (100% bomull) 16,99£
Rosa (enligt New Look, men jag vet, den ser röd ut) klänning (100% bomull) 12,99£

Asos, från vänster:
Mönstrad klänning (100% viskos) 35£
Svart topp (100% bomull i överdelen, 100% polyester i nederdelen) 22£
Grå batikklänning (100& bomull) 28£
Korallrosa topp (100% bomull i överdelen, 100% polyester i nederdelen) 22£

1 kommentar:

  1. 3. Polyester är varmt och svettigt.
    4. Polyester blir noppigt.

    SvaraRadera