måndag 6 maj 2013

Fuck flattering

Det här med "smickrande" kläder (flattering = smickrande), kan inte det uttrycket bara dö ut snart? Jag är så utled på att höra och läsa om hur vi (kvinnor!) ska klä oss för att "smickra" våra kroppar. Det är ju bara en sexistisk jävla skit-norm som går ut på att kvinnor ska framhäva vissa av patriarkatet sexualiserade kroppsdelar, och dölja andra delar av kroppen, andra kurvor, som inte ses som lika tilldragande. Jag har länge själv dragits med de här tankarna, att jag ska klä mig "passande" för min kroppstyp, att jag ska dölja magen och framhäva brösten. Jag dras fortfarande med dem såklart, men jag känner ändå att jag börjar röra mig ifrån dem. Jag har t ex börjat tycka väldigt mycket om oversize, ju mer desto bättre! Jag har börjat använda halsband (förut tyckte jag att jag hade så kort hals och därför inte kunde ha halsband, i synnerhet inte korta sådana). Jag har sportat body-con några gånger. Jag hade tillochmed blusen instoppad i en pennkjol häromveckan! Det går framåt! Så jävla mycket har hänt bara sen jag startade den här bloggen.

Jag känner att jag vill experimentera mer med mina kläder, försöka röra mig ifrån tankarna om att jag måste vara söt, klassiskt vacker, modest. Passa in. Äntligen känner jag att jag fattar var fuck flattering betyder! Äntligen känner jag att det kanske även gäller mig, och inte bara andra coola, modig(are) tjockisar. Jag är så jävla glad, och jag känner mig fri.

Vi firar med en mag-bild tycker jag! Magtröja är väl urtypen av ett sånt plagg som många betraktar som helt off limits för tjockisar. Men alltså, why the hell not? Namnet antyder ju inte att det bara är vissa magar som får synas i dem. Och ärligt talat, vad är det som är så anstötligt med den här magen, jämfört med andra? Ja, den är veckig och har samma färg som en bulldeg, men so what?

Här sportar jag mina nya storblommiga byxor från Kappahl (från XLNT!), stora guldiga örhängen från H&M och fransig magtröja, även den från H&M.

9 kommentarer:

 1. Gu va snyggt! Gillar verkligen byxorna! Och tröjan = jättefin. Passar dig super på alla sätt! :)

  /Ellen

  SvaraRadera
 2. Bra driv och helt rätt! Kul att hitta hit och se dina egna sömnadskreationer. You go!

  SvaraRadera
 3. Sjukt bra skrivet! Försöker själv röra mig ifrån alla de där flattering-tankarna men det är tufft. Som tur är kan jag alltid trilla in här och bli superpeppad och inspirerad. Sen var den här outfiten riktigt fab :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det svårt! Det sitter ju i ryggmärgen liksom. Helt sjukt. Och tack, fina du! <3

   Radera
 4. skarpt skrivet. Mode handlar om att utmana normer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, men visst gör det det! Det blir så himla mycket roligare då. Att man kan vara en nagel i ögat och en finne i röven på folk, bara genom kläderna! I love it.

   Radera
 5. Åh vad jag är glad att sånna som du finns! :)

  SvaraRadera