torsdag 3 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 8, outfit 6

Idag kände jag mig tråkig! Urgh, det är så mycket man måste ta hänsyn till när man jobbar i skolan! Inte för att det finns några skrivna regler om hur man ska klä sig, men man har ju vissa kriterier själv. Man vill vara bekväm, eftersom man går och står mycket så orkar man inte ha obekväma kläder ovanpå det. Man vill också bli tagen på allvar, kunna böja sig ner utan att visa trosorna och kunna luta sig över en bänk utan att visa alltför mycket klyfta. Nu tycker jag att de flesta av mina kläder är anständiga, men åh, man vet ju aldrig vad kollegorna eller eleverna tycker! Jag prövar mig fram. Det här var iallafall bekvämt, men hade kanske varit lite roligare med en färgglad kofta till. 


Dagens ansiktslösa! Orkade inte göra mig besväret att få till en representabel min. Såg spritt språngande galen ut på de andra bilderna, jag svär.

Klänning - Asos
Kofta - Gina tricot
Skärp - Lindex

4 kommentarer:

 1. Klockren outfit! Fint med skärpet! Borde också ha köpt något. ;)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag måste bara säga att jag blir så himla glad av dina outfits! Så fina och ofta någon färgklick som lyfter det hela! Du inspirerar verkligen och skulle lätt kunna få sätta ihop en snygg outfit till mig :)

  SvaraRadera
 3. Ja, anständigt eller ej, man vill gärna kunna röra sig fritt utan att visa halva brösten liksom. Har både haft för korta klänningar och för urringade tröjor (även om de alltid ser "värre" ut från ovan) som jag inte känt mig bekväm i att böja mig ner, böja mig fram eller sträcka mig och skriva på tavlan i. Hemskt! En gång efter att ha mixtrat med en dator fick jag syn på en elevs ansiktsuttryck. Av det kunde jag dra slutsatsen att han hade haft lite för fri sikt... Mest komiskt men ja, tyvärr känner jag att jag måste tänka på vad jag har på mig. Det förändrar inte min stil jättemycket men det är störigt ändå. Jag har mycket koftor. Ett plagg som är enkelt att plocka på och av efter temperatur också, som ju oftast varierar en del i skolbyggnader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHA! Måste varit hemskt i stunden, men som du säger, rätt komiskt också! I synnerhet i efterhand :) Ingen människa är ju perfekt, och lärare är inga undantag. Ibland blir man för arg, ibland visar man för mycket tutte. Det är sånt som händer!

   Koftor är skitbra faktiskt. Jag älskar ju trekvartsärmat även annars, men det är extra bra i skolan har jag kommit på. Då känner jag mig lagom täckt för att vara både bekväm och lagom varm (är varmblodig så koftor kan bli för varmt för mig). Och så är det bra när man är i slöjden för ärmarna är ur vägen.

   Man får komma på sina egna knep. En del kör ju uniform; samma kläder jämt. Men det tror jag inte att jag skulle palla..

   Radera