torsdag 12 april 2012

Heligt förbannad

Idag är jag förbannad över en till synes trivial sak, men som kan orsaka hemskt mycket obehag om de sitter illa. Jag pratar naturligtvis om underkläder. Trosor närmare bestämt.

Kvinnor har generellt ett större bäcken än män, större rumpor och bredare höfter. Ändå är de allra flesta damtrosor betydligt mindre än en normal kalsong. Mäns underkläder är nästan alltid i 100% bomull, har en bred resår som sitter uppe, täcker hela rumpan och har tillochmed små ben för att garantera komfort. Den typiska trosan är något helt annat.
För mig talar detta ett tydligt språk, nämligen att underkläder för män designas för att vara bekväma och funktionella, medan underkläder för kvinnor designas efter en presumtiv åskådare. Alla har vi väl sett Bridget Jones dagbok, där hon funderar över om hon ska ha på sig fula, men slimmande, "tanttrosor" med hög midja, eller raffiga leopardtrosor? Hon väljer de slimmande, men skäms sedan när en karl hon fått med hem ska ta av dem. Jag tror inte att den tanken är särskilt ovanlig när kvinnor köper underkläder. Man köper fina underkläder, snarare än bekväma, för som kvinna är man så van vid att alla aspekter av ens utseende eventuellt kommer att bli föremål för granskning, och då är det bäst att vara på den säkra sidan.
Men varför ska man skämmas för att vilja ha bekväma underkläder?

När string gick ur modet så kom hipstern, som ofta framhålls som någon slags seger i bekvämlighet för kvinnor. Nog för att även jag tycker att hipsters är mer bekväma är string, så är de knappast tillräckligt bekväma för att jag ska vara nöjd. De flesta är alldeles för små för att sitta bekvämt, resåren är kass och man får ofta välja mellan att visa myntinkastet eller dra upp dem så att de blir s.k "halvstring". Tyvärr gäller detta ofta även så kallade "boxer", som trots sitt kalsongklingande namn, inte är i närheten så bekväma som riktiga kalsonger. Och sen finns det alla dessa trosor med söm i grenen, ibland hela vägen runt! Why, oh, why? Varför är det så himla mycket begärt att det ska finnas rejäla trosor, gärna fina, som täcker hela rumpan, utan sömmar som skaver och resår som inte sitter uppe? Jag blir rent ut sagt förbannad.

Jag har slutat köpa trosor på alla de stora kedjorna, för jag har hittills inte hittat några som jag gillat. Just nu består min trosgarderob har ett antal svarta par som liknar de vita här nedan, samt kanske 7 par kalsonger. Och det är också efter att jag börjat använda kalsonger själv som jag insett hur djupt orättvist det är att mäns underkläder är så sjuuuhukt bekväma, medan det är stört omöjligt att hitta ett par rejäla damtrosor som inte är så tråkiga som dessa:
Och visst, jag äger ett antal av den här typen. Just dessa är från Haléns. Det är en helt ok modell, men de finns oftast i maximalt tre färger. Svart, vit eller hudfärgad. De är bekväma, men inte särskilt snygga. Varför ska det vara så svårt att få både och? Jag skulle hellre vilja se något liknande dessa här (även de från Haléns) nedan, men med lite mera tyg och lite högre midja:
Så snälla, pretty please, alla underklädestillverkare, jag vill bara ha rejäla trosor med något jävla litet blommönster på. Är det för mycket begärt? Tvinga mig inte att skicka en bild på mig iförd mina kalsonger med Stinky på!
Stinky

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Anna, när jag var i NYC köpte jag tre par trosor från Lane Bryant, önskar jag köpt fler. Nu tror jag att jag hittat dem på deras hemsida för 172 kronor styck. Tailored seamless hi-cut panty kallas dom, helt klart värt att kolla in. Men 172 kronor styck är ganska dyrt tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Herregud ja, eviga problemet. Jag har fan till och med trosor FÖR OLIKA TILLFÄLLEN. Jag har snygg-trosor när det vankas sex, jag har mys-trosor som är mjuka med utslitna resår att mysa i och jag har klännings-trosor som har hög midja och ben att ha till klänning.

  Min kille har bara boxers, som går att använda till alla tillfällen.

  Så jävla orättvist egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thina: Helt klart dyrt, men några par kan man ju kanske kosta på sig för finare tillfällen :)

   Orättvist är ordet Hanna!

   Älskar att du har underkläder för olika tillfällen! Som sagt, orättvist, men smart! Själv har jag första, andra och tredjesortering. Förstasortering är de som går åt först efter att jag har tvättat, och när jag är nere på tredjesortering så vet jag att det är dags att tvätta om jag inte vill ägna den närmaste veckan åt att pilla mig i röven i tid och otid :)

   Radera
 3. Ja, jag vill också ha rejäla underkläder. Gärna boxers, men med högre midja än de som är vanligaste i affärerna nuförti'n. Och utan spets helst också.

  SvaraRadera
 4. Oooh detta är någonting som jag har tänkt på så himla mycket. Senast idag var jag irriterad över det faktum att mina trosor, från Björn Borg i hipstermodell, efter bara ett par timmar på kroppen liksom tappat formen och därmed inte sitter där de ska utan hasar runt överallt och sitter obekvämt. Jag är inte så petig när det kommer till underkläder och skiter faktiskt i om min kille vill se sexiga saker. För mig handlar det om komfort närmast kroppen. jag vill inte behöva TÄNKA på hur underkläderna sitter eller känns. De ska vara sköna och ha bra passform! Just nu är mina bästa underkläder väl använda från Victorias Secret i glada färger och "vanlig" trosmodell. De är inte perfekta men helt ok. Jag hittar liksom inga substitut! Har massor från Björn Borg också men det är bara några par som jag gillar. Resten sitter inte bara inte bra. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att göra bra, sköna, fina underkläder som har ultimat passform och som man behöver slita i varannan sekund. Så svårt kan det ju inte vara väl?

  SvaraRadera