söndag 22 april 2012

Ny kamera + loppisfynd

Äntligen har jag och sambon lyckats komma över en ny systemkamera till ett hyfsat pris! En Nikon D90 blev det, precis som var tänkt. Tidigare har vi haft en D70, men den gick sönder för några år sen och vi har inte haft råd att köpa en ny. Men nu så! Så nu kanske det blir lite kvalitet på bilderna här i bloggen!

Jag kan inget om kameror eller fotografi, men efter att ha lekt med kameran en stund har jag insett att man behöver vara mycket mindre skilled för att få fina bilder med en sån här kamera, än med en skruttig kompaktkamera. De här bilderna tog jag idag. De är ingen uppvisning i varken min tekniska skicklighet eller fantastiska kompositionsförmåga, men de är en början.
Vi börjar med en bild på mina loppisfynd från igår:
 Fem ljusblåa assietter  (jag har muggar i samma serie, från Ikea) en liten grön skål från Rörstrand och en gräddkanna + sockerskål i pressglas.


Ett litet stilleben bara. Jag ville fota min fina, nya Marimekkoskål som jag suktat efter i flera år. Köpte den med ett bortglömt presentkort från min student. Win! Övriga saker är från loppis, löparen från Indiska.

2 kommentarer:

 1. Min pojkvän har en D90, tycker att den är underbar. Tror han brukar ha den inställd på aperture-läget, så behöver man bara pilla lite själv sen blir allting jättefint. Haha. Mycket smidigare och tar såå mycket bättre än min kära D60..

  Himla fina fynd du gjort! Jag tycker om färgerna! :)

  SvaraRadera
 2. Men åh, tack fina du. :)

  En bra kamera är viktigt, vad folk än säger. Det gör faktiskt jätteskillnad.. Tycker att min iPhone är rätt hyfsad, jag har varit så dålig på att använda systemkameran det senaste men det blir nog lättare nu framåt sommaren. Motivationen har varit helt i bott så jag har verkligen inte orkat släpa med den. Då är iPhonen bra att ha, haha.

  Ska bli kul att se fina bilder i bloggen sen. :D Ha en fin kväll!

  SvaraRadera