fredag 10 augusti 2012

Ärmlöst

Mintblå från New Look
Med liten ärm från Kappahl XLNT

Blommig från Evans

Med svanar på, från Evans
Svart/vitflammig Från H&M
Det här med ärmlöst är ju en sån sak som många tjockisar har problem med. Det verkar vara en av de svåraste kroppsdelarna att försonas med.  Jag behöver kanske inte säga att jag var en av de som gick med bolero över klänningen på somrarna? Jag ska inte säga att jag är bästa vän med mina överarmar numera, men jag är åtminstone alldeles för lat för att bry mig.

Något jag noterat den här säsongen är en hel uppsjö av blusar och skjortor som liknar dessa ovan, med knäppning hela eller nästan hela vägen upp och utan ärmar. Typiskt ett sånt plagg som jag aldrig hade tagit på mig för tre år sen, men som jag nu finner mig själv dregla över. Jag tror jag behöver en ärmlös blus.

6 kommentarer:

 1. Instämmer! Jag har alltid kofta på mig om det inte handlar om tre kvarts eller långärmade toppar. Men jag har också börjat gilla skjortlinnena! Jag har sett några snygga på Ebay, men de är alla så korta i längden. Jag vill ha något som går över rumpan, vill inte visa leggingsbaken. ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, nej, det vill man ju inte. Lycka till med din jakt!

   Radera
 2. Oj känner igen mig sjukt mycket. Jag har också ALLTID bolero eller något liknande. Köper jag tunikor är det trekvartärmar på dem. Någon enstaka gång har jag gått med bara armar när det varit riktigt varmt ute och jag befunnit mig tillsammans med en nära vän som jag trivs med. Men inte ens då känns det helt okej. Det känns jättenaket och nästan som att jag skulle gå runt och visa brösten typ. Den känslan.

  Undrar varför det är så? Jag menar, är man av den större storleken så är väl det mesta stort, inte bara armarna? Så varför är dem så viktiga att dölja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner verkligen igen den där naken-känslan!
   Jag vet dock inte varför just armarna är så laddade. Kanske för att det är en av de där delarna som liksom inte "får" vara feta. Bröst är nog enklare att försonas eftersom det ändå finns en ganska utbredd idé om "the bigger the better". Men det gäller ju inte armar precis.. Mycket intressant att fundera över hursomhelst!

   Radera
 3. Samma här...
  Men egentligen när sambon mobbar mina armar så bryr jag mig knappt, men då jag ska ha kläder som är kortärmat, DÅ reagerar jag....Märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt indeed! Men känslor är inte alltid så rationella. :)

   Radera