fredag 10 augusti 2012

Vad ska jag göra med mitt hår?

Ja, så var det återigen dags för "vad-ska-jag-göra-med-mitt-håååår"-ångest. Den brukar komma som ett brev på posten vid den här tiden på året, och så även i år.

Jag är ingen särskilt utsvävande person vad gäller hår. Jag har haft totalt tre färger i håret; min naturliga mörkblonda, färgat mörkbrunt och nu har jag hennarött. Jag har haft ungefär två frisyrer; långt eller mellanlångt. En gång, i vuxen ålder alltså, hade jag lugg. Om man bortser från den luggen så har jag haft snedkammad lugg sen högstadiet.

Jag har alltid varit väldigt rädd om mitt hår. På gränsen till tråkig. Jag är extremt anal vad gäller mitt hår. Jag har en väldigt bestämt uppfattning om vilken form och textur jag vill att det ska ha.

För några år sen hade jag ett gemensamt nyårslöfte med en vän, och det löd; vi ska sluta ta vårt hår på så stort allvar! Det året blekte jag mitt hår för första gången, för att få bort det mörksvartbruna och färga över med en ljusare brun nyans. Jag tänker på det löftet ofta, och från att ha varit ett nyårslöfte så försöker jag göra det till en livsfilosofi. Det går långsamt framåt. Men det var det löftet som fick mig att våga henna för första gången, och kanske kommer det få mig att våga mer spännande saker i framtiden.

Som sagt så längtar jag efter förändring nu. Även om jag fortfarande älskar mitt röda hår, så är jag helt otroligt sugen på något sånt här:


Cupcake's clothes

The Dainty Squid

The Dainty Squid

4 kommentarer:

 1. Klart du ska ha ponnyfärgat hår! :D Om inte mitt skulle ramla av så skulle jag bleka skiten ur det och ha lavendelhår. Åh! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur GÖR man? Du måste hjälpa mig! :)

   Radera
 2. Haha, låter SJUKT bekant.
  Klippte mig kort för ca 3 år sedan, ja frisyren funkade men saknade mitt långa hår. Nu är det halvlångt igen, klippte lugg för ett par månader sedan o nu....sjukt uttråkad på mitt hår. Jag vill ha längden men ingen frisyr tycks passa just nu, jo extensions (clip on) som jag flätar....haha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag förstår precis hur du känner! :)

   Radera