måndag 26 november 2012

Senast sytt

     
Från det här..

Till det här!
Det här otroligt fina, kraftiga retrotyget har legat i mina gömmor i flera år, ända fram tills jag i helgen grävde fram det och tog med det till ett symöte. Jag blir oftast som mest ambitiös och noggrann när jag syr ihop med andra människor, så därför tog jag äntligen mod till mig i lördags, och satte saxen i ett av mina absolut finaste tyger. Naturligtvis rådfrågade jag min fina fatshionchatt-grupp på Facebook först! Jag undrade om jag var tråkig som tänkte sy ytterligare en klänning med avskuren midja och vid kjol, men de flesta verkade tycka som jag; att det är en superb modell, och att det passar bra med en enkel modell till ett såpass mönstrat tyg. Vi kom överens om en ärm också, men det funkade tyvärr inte så bra med tygets stelhet, så det blev ärmlöst till sist ändå.

Kjolen är motveckad hela vägen runt, och 265 cm i nederkant. Livet är kantat med snedslå som jag handsytt fast på insidan, för att slippa synliga sömmar. Jag har ju vanligtvis inga problem med sömmar, men är det ett såhär fint tyg, då vill jag ha förstklassig sömnad också! Även fållen ska handsys fast, på bilden är den bara nålad.

Jag är himla nöjd med den, kanske för att jag verkligen tog mig tid att göra den riktigt fin, med motveck och handsydda fållar. Jag är också väldigt glad att jag äntligen vågade göra något med ett tyg som jag tjuvhållit på i flera år; ett tyg som är alldeles för fint för att ligga ihopvikt i en låda!

12 kommentarer:

 1. Herre. Gud. Vad. Fint! Så impad!

  SvaraRadera
 2. Men gud, shit! Vilken klänning! Verkligen hur fin som helst! :)

  SvaraRadera
 3. Den blev ju SUPERfin!Och nej,det må vara en "enkel" modell men fasen så snygg och den kan du ha på dig på många fina stunder.
  (Ska bara kidnappa dig som sömmerska någon dag =P)

  SvaraRadera
 4. Åh så fin! Syr du från ett mönster? Isf vill jag veta vilket det är :)

  SvaraRadera
 5. Så fina klänningar du syr. Det måste jag få länka vidare på min blogg.

  SvaraRadera
 6. Du är Jättefin i den!

  SvaraRadera
 7. så fint! kan du inte visa hur man syr en sån? jag har länge letat efter den modellen men dom i butik e antingen för långa eller för stora. vore perfekt att kunna sy en själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Problemet är att man behöver ett mönster för att sy den, men jag lovar att jag ska fundera på det! Jag önskar jag kunde lära alla att sy den här klänningsmodellen för den är så himla bra, och så himla enkel när man väl har mönstret.

   Radera