söndag 6 januari 2013

Leverans från Dorothy Perkins

Matchat med min nya ärtgröna väska och ett mintblått skärp från Asos. Innan jul fick jag en liten leverans från Dorothy Perkins. De har en hel del fint i upp till storlek 22, och jag ville testa deras storlekar. Jag brukar ju egentligen köpa storlek 24, men DP har bara upp till storlek 22, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men jag föll för dessa två prickiga saker, och tänkte att resår och trikå är ju ett gott tecken; de borde passa!

Den turkosa är i vävt tyg och den är på gränsen till för liten på mig. Jag tycker inte den är så liten att det stör, men eftersom jag blivit mer bekväm på senare år (håhåjaja, 23 år going on 50) så föredrar jag när det inte sitter så tight. Krymper den i tvätten så lär den få säljas vidare för då är det frågan om mina bröst får plats. Men den är väldigt fin och bekväm. Ärmarna har en liten scallop-detalj som jag gillar också.

Den prickiga gillar jag verkligen jättemycket! Jag älskar den raka formen och den lilla peplum-volangen, och den här är mer generös i storlek än den blåa, men trikån är ljus i botten så töjs den för mycket så syns det igenom (det syns lite vid bysten på mig) men jag tror ändå att en 54:a lätt kan ha den här. Är du en storlek 50; beställ en storlek mindre! Den är gjord i en tung, skön trikå och är otroligt bekväm att ha på sig. Här provar jag den med några olika skärp, men den går ju att variera med olika strumpbyxor och koftor och sådär också.

Över lag är jag jättenöjd, plaggen såg ut och kändes som jag förväntade mig och kvaliteten kändes relativt hög i förhållande till priset. Nu återstår bara att se hur de klarar sig i tvätten.

8 kommentarer:

 1. Anna, jag vill bara säga hur glad jag är att jag har hittat hit. Du är en snygg katt som hjälper mig hitta snygga klänningar. Du är helt enkelt kickass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAACK! <3 Kickass låter asbra, som värsta superhjälten!^^ Och så himla bra att jag hjälper dig hitta klänningar, det är mittn superhjälteuppdrag!^^

   Radera
 2. Den där mörkare klänningen är supersnygg på dig. Håller med dig, det är verkligen stiligt med de raka linjerna och längden på klänningen är bra. Jättesöt med det rosa skärpet. Tycker om kontrasten och den rosa färgen.

  SvaraRadera
 3. Hej igen. :)

  Får jag fråga hur lång du är? Jag försöker föreställa mig var klänningen skulle "landa" på mina ben. "Råkade" söka mig till DP, har aldrig tittat på deras sortiment tidigare. Skulle gärna se att de hade en storlek större kläder, men kanske man skulle våga beställa någonting... De kan tacka dig för att jag klickade mig dit. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du! Och tack så mycket, och vad kul att få inspirera till att vidga klädvyerna! :) Jag är 170 cm lång och klänningan slutar strax under knät på mig som du ser. Hur lång är du? Jag är alldeles övertygad om att den passar jättebra om man är längre, är man kortare så är det inte svårt att lägga upp den om man har en symaskin och en tvillingnål hemma :)

   Radera
 4. Hej!

  Tack för svaret. Jag är ganska kort så den kanske blir lite för lång för mig. Har du förresten beställt någonting från Simply Be någongång? Om du har gjort det, vad har du för erfarenhet av deras storlekar?

  Jag bombaderar dig med frågor idag... :)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska du inte lägga upp den då? ;) Bor du i Götet så kan jag hjälpa dig!

   Jag har inte beställt från Simply Be så jag vet inget om deras storlekar tyvärr, men jag lovar att skriva i bloggen om jag beställer därifrån! :)

   Radera
 5. Bor i Finland. :) Men tack för det snälla hjälp-erbjudandet!

  Efter att ha tittat på Simply Be:s rea-produkter och hittat några potentiellt intressanta kläder så insåg jag att de inte skickar utanför England och Irland. Så dem får man glömma, om man inte förstås hittar någonting på Ebay.

  SvaraRadera