lördag 21 juli 2012

Glasögonorm

När jag var liten var jag typ halvblind. Mina föräldrar anade oråd när de satte mig och min syster framför tv:n, och medan min syster satt som förhäxad, så tröttnade jag ganska snabbt och kröp iväg. Det visade sig att jag behövde glasögon. Jag fick dem när jag var runt 4 år. Till en början var de mest ivägen, och jag tog ofta av dem och glömde dem på dagis. En gång bytte jag bort dem mot ett par kalsonger till min docka Pelle. Det var inte så populärt hos mina föräldrar om vi säger så. I takt med att jag blev äldre insåg jag också att det tydligen inte var så fräckt med glasögon, och att man kunde bli retad för det. Och det blev jag ibland. Jag avskydde mina glasögon så mycket att jag en gång när jag var typ 13 och glasögonen var på reparation, helt sonika bestämde mig för att sluta ha glasögon. Mitt synfel var ett sådant som optikern misstänkte kunde växa bort med tiden, men det var inte helt säkert. Idag har jag inga glasögon permanent. Mitt stora synfel är borta, och kvar är ett litet, litet fel som jag med hjälp av mina upptränade ögonmuskler kan leva med. Jag har ett par läsglasögon som jag använder när jag läser, syr eller gör andra saker på nära håll, för att ge ögonen lite avlastning.

Hursomhelst hade jag aldrig då kunnat ana att glasögon skulle bli så trendigt att man skulle kunna köpa dem på H&M, eller att jag skulle sitta och surfa på olika webbsidor för att hitta ett par riktigt tjocka, nördiga bågar med plastglas i, som jag skulle använda ibland när jag kände för det. När jag var liten var glasögon hopplöst töntigt, fult och omodernt. Men nu är det helt tvärtom. Tur att tiderna förändras! Jag hoppas bara att trenden även nått skolgårdarna, så att andra små glasögonormar slipper bli retade för något de inte kan hjälpa.
Alla glasögon kommer från ASOS.

4 kommentarer:

 1. Är glasögonbärare sedan mellanstadiet o jag har nog avskytt o ha dem (o kunde inte ha linser =() hela skoltiden - o mobbad blev jag.Det är nog inte förrän nu som jag har lärt o accepterat dem, o tom vågat köpa ett par 80 tals oldies brillor.Som jag dock knappt anv pga en sambo som hånade dem direkt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag vet precis hur det är! Min sambo begriper sig inte heller på alla mina modenycker. Jag tycker att du ska lägga upp en bild på dig i glasögonen på Fancy Fatshion så kan vi andra peppa dig att våga ha dem, oavsett vad din sambo säger! :)

   Radera
 2. Jag kan skriva under på din historia. Jag var alltså tjock, rödhårig, fräkning OCH hade glasögon! Jippie. Hur som, idag har jag en uppsjö med fejkglasögon och de sista två pojkvänner jag har haft har tyckt att jag är "grymt sexig" i glasögon.
  Skönt att tider förändras!!!

  SvaraRadera